Szeptemberben vár minket a Miskolci Piknik – feltehetően egy kibővített sörfesztivál formájában (frissítve)

Megosztás

Ahogyan a kiváló visszhangot kapott Kocsonyafesztivál utáni eufóriában a miskolci illetékesek már meglebegtették, szeptember közepén egy hétvégére újra fesztiválvárossá válik Miskolc. Egy kiszivárgott dokumentumból azt is sejteni lehet, mennyibe fog kerülni, egy félig kész Facebook- és weboldalból pedig sok minden más is kiderül a rendezvényről.

“Örömmel jelentjük be, hogy szeptember 22-24 között megrendezésre kerül a Miskolci Piknik, a régió legnagyobb sör, bor – és gasztrofesztiválja” – írja az esemény közösségi médiás oldala. Arra is bíztat bennünket, hogy sétáljunk egyet a városban és merüljünk el a miskolci gasztronómia csodáiban. Az információk szerint a környék legpompásabb sörei, díjnyertes borai és a helyi éttermek mennyei ételei mellett gasztro előadások, látványfőzések, régiségvásár, három színpadon hazai és külföldi zenei programok teszik majd felejthetetlenné az élményt. “Menjünk és kóstoljuk végig Miskolc csodás ízeit a Centrumtól egészen a Szent István térig és kalandozzunk az első Miskolci Pikniken!” – zárul az invitálás a néhány napja létrehozott aloldalon, melyen cikkünk frissítésekor 65 érdeklődő és 19 résztvevő adott visszajelzést.

A Miskolci Piknik Facebook-oldallal is rendelkezik, amely szintén a napokban jöhetett létre, 17 kedveléssel és 24 követővel egyelőre még kevés emberhez eljutva. A 44 nap múlva kezdődő rendezvény weboldala egyelőre csak egy visszaszámlálót tartalmaz, de az is kiderül a felületről, hogy a Miskolci Egyetemi Napoktól vették kölcsön a felületet a mostani esemény gazdái, hiszen annak házirendje szerepel a menüpontok között.

A név nélkül nyilatkozó megkérdezettek szerint egy kibővített, a belvárosban zajló sörfesztiválra lehet majd számítani, de ennél többet nem tudtunk meg az eseményről akkor sem, amikor a város sajtóosztályához fordultunk. Az általunk “felröppent hírnek” nevezett történésekre azt a választ kaptuk, miszerint “Nem felröppent a hír, hanem nyilvánosan megjelent több helyen is. Veres Pál polgármester már május végén a Facebookon jelentette be, hogy lesz ez a fesztivál.” Az is kiderült, hogy “A rendezvényről a szervezők tudnak bővebb információval szolgálni, kérem, forduljon hozzájuk.” (Ez a mai napon megtörtént, amint reakció érkezik, a válaszokat közöljük.)

Mindeközben az interneten terjedni kezdett egy dokumentum, mely szerint a város is támogatója lesz az eseménynek, amelyről kommunikációs szakvélemény is született. Amennyiben az írás (lentebb) valódi, az is látszik, hogy a szervező vállalkozás az Uni-garden Kft., amelyet 2021-ben alapítottak, és ügyvezető-tulajdonosa az edelényi Lipták Ádám. A cég korábban a Miskolci Egyetemi Napokat és a Kocsonyafesztivált is koordinálta, a kiszivárgott iratból pedig az is látszik, hogy az anyagi szolgáltatásokon kívül egyéb segítséget is kértek Miskolctól.

A napokban bukkantak fel ezek a dokumentumok, melyek tartalmaznak néhány részletet és egy meglehetősen magas összeget

Hogy miképpen illeszkedik a rendezvény a megyeszékhely kultúrális kínálatához, arról a korábban említett polgármesteri poszt tanuskodik:

A márciusi Kocsonyafesztivál, a májusi XI. Avasi Borangolás rekordot döntő látogatószámai, vagy éppen a Miskolci Egyetemi Napok sikerei azt mutatják, hogy igenis jól teszi a város, ha jó ügyek mellé áll. Ilyen az Avas pincekultúrája, az Egyetemmel való kapcsolat, a miskolci sörfesztiválok tradíciója, vagy éppen a napokban oly sok elismerést szerzett miskolci gasztro-kultúra.

Hiszem, hogy ezek az értékek újra felteszik Miskolcot a térképre és egy újabb nagy rendezvénnyel egy új arcunkat megmutatva lassan négy évszakos fesztiválváros lehetünk.

Hiszek abban, hogy meg kell óvnunk, meg kell becsülnünk és okosan kell használnunk mindent, ami érték, mert ezek a mi értékeink – ezek az az értékek mi vagyunk. Együtt vagyunk Miskolc” – írta még tavasszal Veres Pál.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek